U bent niet ingelogd. inloggen

Nieuws

Uitgelicht: Eigen kracht

Eigen kracht is eigenlijk een basisthema. Want begint niet alles met eigen kracht? Een kind zoekt voortdurend de grenzen op van zijn of haar mogelijkheden. Wat kun je zelf? Wat moet je nog leren? Kinderen worden al op jonge leeftijd geconfronteerd met allerlei keuzes. Dan is het best handig om te weten welke kwaliteiten je bezit. Maar dit thema van de lesmethode Krachtbronnen gaat een paar stappen verder: wat moeten mensen zelf kunnen? En hoe vind je je kracht weer terug als je het allemaal even niet meer ziet zitten? Al deze aspecten van Eigen kracht, komen aan bod in dit thema.

Lees meer

Urgente vragen en trage vragen

‘Een juf begon te huilen omdat ze niet genoeg aandacht kon geven aan de kinderen in haar klas’ vertelt Jos Roemer in het interview voor het tweede nummer van Krachtbronnen Magazine. We zouden meer tijd moeten vrijmaken voor trage vragen. Vragen die tijd kosten om te beantwoorden. Waarom sta ik voor de klas? Wat zijn de waarden van mijzelf en van mijn team? Maar... wat moet je met zulke vragen als ondertussen het lerarentekort de pan uit rijst? Als de druk rondom de urgente vragen te groot is?

Lees meer

De toekomst begint nu - Waar leiden we toe op?

Onze samenleving verandert in een razend tempo. Het onderwijs kan daarin niet achterblijven. Dus zijn we met z’n allen op zoek. Op zoek naar een antwoord op vragen als: Waar leiden wij onze kinderen toe op? Wat hebben zij nodig in de toekomst? En hoe kan ons onderwijs daar nu op inspelen?

Lees meer

Uitgelicht: Kracht van delen

​Die deelsommen… dat is toch lastig rekenwerk! Zowel voor de leerkracht als voor de leerling. Dat komt omdat je hersenen ook niet geprogrammeerd zijn om te verminderen, die vinden vermeerderen gewoon fijner. Maar krijg je altijd minder als je deelt? Internationale onderzoeken door ‘geluksprofessoren’ laten zien dat delen gelukkig maakt. Dat is winst! Je hersenen maken gelukshormonen aan wanneer je deelt. Reden genoeg om al op vroege leeftijd aandacht te schenken aan het thema delen! Wat deel je en waarom? Wat deel je niet? Wat kan er eigenlijk allemaal gedeeld worden? Of zijn er zaken die je juist liever niet deelt? Dit zijn vragen die in de Kracht van delen aan bod komen.

Lees meer

Filosoferen in de klas: welkom in de leefwereld van kinderen

‘Door met je leerlingen te filosoferen, breng je burgerschapsvorming in de praktijk,’ zegt Alexandra Bronsveld, trainer in het filosoferen met kinderen. ‘Je kunt zo het omgaan met verschillen oefenen en de leerlingen leren kritisch te denken.’ Maar hoe doe je dat dan: filosoferen in de klas? Alexandra legt het uit en geeft handige tips.

Lees meer

Hoe gaan we vriendelijk met elkaar om? Tips voor in de klas.

Op 13 november is het Wereldvriendelijkheidsdag! Eigenlijk moeten we natuurlijk iedere dag vriendelijk tegen elkaar zijn... Hoe kun je hier aandacht aan besteden in de klas? We geven je twee leuke tips.

Lees meer

Lezen en burgerschap: waarom lezen zo belangrijk is

De kinderboekenweek 2018 is in volle gang. De aandacht voor lezen is weer in beeld en hopelijk worden kinderen gestimuleerd om lekker in een boek weg te kruipen. Maar is dat genoeg?

Lees meer

Krachtbronnennieuws: lees onze laatste nieuwsbrief!

We hebben weer een nieuwsbrief verstuurd! We vertellen je onder andere meer over het aankomende Krachtbronnen magazine, dat we volgende maand gaan verspreiden onder alle basisscholen in Nederland.

Lees meer

Alles is nieuw

Het valt natuurlijk wel op: we hebben een nieuwe website! Maar dat niet alleen, ook de shop en de digibordomgeving hebben een flinke make-over gehad. Wij zijn er natuurlijk enorm blij mee, maar wat zijn de voordelen voor jou? We zetten ze voor je op een rij.

Lees meer