U bent niet ingelogd. inloggen

Nieuws

Uitgelicht: Kracht van delen

​Die deelsommen… dat is toch lastig rekenwerk! Zowel voor de leerkracht als voor de leerling. Dat komt omdat je hersenen ook niet geprogrammeerd zijn om te verminderen, die vinden vermeerderen gewoon fijner. Maar krijg je altijd minder als je deelt? Internationale onderzoeken door ‘geluksprofessoren’ laten zien dat delen gelukkig maakt. Dat is winst! Je hersenen maken gelukshormonen aan wanneer je deelt. Reden genoeg om al op vroege leeftijd aandacht te schenken aan het thema delen! Wat deel je en waarom? Wat deel je niet? Wat kan er eigenlijk allemaal gedeeld worden? Of zijn er zaken die je juist liever niet deelt? Dit zijn vragen die in de Kracht van delen aan bod komen.

Lees meer

Filosoferen in de klas: welkom in de leefwereld van kinderen

‘Door met je leerlingen te filosoferen, breng je burgerschapsvorming in de praktijk,’ zegt Alexandra Bronsveld, trainer in het filosoferen met kinderen. ‘Je kunt zo het omgaan met verschillen oefenen en de leerlingen leren kritisch te denken.’ Maar hoe doe je dat dan: filosoferen in de klas? Alexandra legt het uit en geeft handige tips.

Lees meer

Hoe gaan we vriendelijk met elkaar om? Tips voor in de klas.

Op 13 november is het Wereldvriendelijkheidsdag! Eigenlijk moeten we natuurlijk iedere dag vriendelijk tegen elkaar zijn... Hoe kun je hier aandacht aan besteden in de klas? We geven je twee leuke tips.

Lees meer

Lezen en burgerschap: waarom lezen zo belangrijk is

De kinderboekenweek 2018 is in volle gang. De aandacht voor lezen is weer in beeld en hopelijk worden kinderen gestimuleerd om lekker in een boek weg te kruipen. Maar is dat genoeg?

Lees meer

Krachtbronnennieuws: lees onze laatste nieuwsbrief!

We hebben weer een nieuwsbrief verstuurd! We vertellen je onder andere meer over het aankomende Krachtbronnen magazine, dat we volgende maand gaan verspreiden onder alle basisscholen in Nederland.

Lees meer

Alles is nieuw

Het valt natuurlijk wel op: we hebben een nieuwe website! Maar dat niet alleen, ook de shop en de digibordomgeving hebben een flinke make-over gehad. Wij zijn er natuurlijk enorm blij mee, maar wat zijn de voordelen voor jou? We zetten ze voor je op een rij.

Lees meer