U bent niet ingelogd. inloggen

Voorlezen: een Paasverhaal in quarantaine-tijd

Ben je op zoek naar een origineel verhaal in Paastijd om voor te lezen in de klas? In samenwerking met Erik Renkema delen we graag een hoopvol Paasverhaal met je. Het is een verhaal over dikke muren, zwarte rook, vriendschappen die doodbloeden... Maar ook over hoop: over volhouden, witte rook, bloemen, hernieuwde vriendschappen en een nieuw begin. Precies de dingen waar Pasen voor staat!

 

Een paasverhaal in quarantaine-tijd
Geschreven door Erik Renkema

Drie jaar lang zagen we alleen zwarte rook. Elke ochtend kleurde de lucht boven Zellum donker. En dan wisten we dat er niets was veranderd. Dat iedereen, jong en oud, opgesloten bleef. Achter die dikke muur. Onder die glazen koepel.

Al eeuwenlang ligt er een uitgestrekt bos tussen onze beide steden. In dat bos staan de mooiste bomen. Daarom spelen wij er ook vaak. We zetten speurtochten uit en spelen natuurlijk ons favoriete spel: levend stratego. En altijd, echt altijd, doen we dit samen met de kinderen van Zellum. Zij zijn niet alleen onze vrienden. Soms wonen ook onze neven en nichten in de buurstad. Iedereen kent elkaar. Onze ouders en grootouders spreken vaak met elkaar af en doen zaken met elkaar. En nog veel vaker komen onze vrienden bij ons thuis spelen en eten. En wij bij hen.

Drie jaar geleden veranderde dat allemaal. Drie jaren lang was er alleen zwarte rook. Geen spelletjes in het bos, geen logeerpartijtjes, geen verjaardagsfeestjes. Natuurlijk kregen we wel appjes, en belden we elkaar soms elke dag. Maar na een paar maanden heb je de online chatsessies ook wel gezien...

 

 

Benieuwd hoe het verhaal verder gaat? Laat je mailadres hieronder achter, dan ontvang je het volledige verhaal in je inbox!

Wil je vaker inspirerende verhalen en verdiepende artikelen over actuele onderwerpen binnen het primair onderwijs lezen, of originele boeken- en lestips ontvangen? Vink dan gelijk aan dat je onze nieuwsbrief wilt ontvangen.

Bedankt voor je download.

Er is een email met link naar het bestand verstuurd naar je email adres.

Ingeschreven voor de Krachtbronnen nieuwsbrief?

Je ontvangt een email waarin je de inschrijving kunt bevestigen.

Ontvang het bestand
Paasverhaal in quarantaine-tijd
per email

Ja