U bent niet ingelogd. inloggen

Voor in de klas: lesbrief over astrologie

De afgelopen tijd is er in Nederland meer dan ooit gegoogled naar astrologie, blijkt uit cijfers van Google Trends. Niet alleen volwassenen vinden het interessant, ook jongeren verdiepen zich er steeds meer in. Daarom maakten wij een lesbrief voor leerlingen op de basisschool, om je samen met je klas te verdiepen in de astrologie. Wat is het eigenlijk? Hoe lang bestaat het al? En op welke manier geeft het mensen kracht?

Deze lesbrief is bedoeld basisschoolleerlingen in groep 6, 7 en 8. De les neemt ongeveer 30 minuten in beslag. 

Wat is astrologie?

De les begint met het leesblad ‘Wat is astrologie?’. Zo komen de leerlingen meer te weten over de lange geschiedenis van de astrologie. Je kunt de kinderen de tekst zelf laten lezen, leesbeurten geven of hem voorlezen. 

Werkblad 

Daarna volgt het werkblad met verschillende vragen over astrologie en sterrenbeelden. De leerlingen krijgen achtergrondinformatie over hun eigen sterrenbeeld en ze kunnen creatief aan de slag door een tekening van hun persoonlijk sterrenbeeld. Het is de bedoeling dat de leerlingen de opdrachten individueel maken, zodat ze hun eigen mening vormen over astrologie en of ze hier wel of niet in geloven.

Heb je meer tijd?

Praat dan nog even met je klas na als iedereen alle opdrachten heeft gemaakt. Verzamel na afloop van de les alle tekeningen en hang die op in het lokaal.

Eigen kracht

Deze lesbrief wordt je aangeboden door de makers van Krachtbronnen. Wil je in de klas meer aandacht besteden aan wat mensen kracht geeft? Ga dan aan de slag met het thema Eigen kracht! 
Een thema over talenten en kwaliteiten, kracht terugvinden, eigen verantwoordelijkheden en het gaan van je eigen weg.
 
Nieuwsgierig geworden naar dit thema? Lees hier meer over het lesmateriaal.
 
 
Wil je vaker inspirerende verhalen en verdiepende artikelen over actuele onderwerpen binnen het primair onderwijs lezen, of originele boeken- en lestips ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze maandelijkse inspiratiemail!

Bedankt voor je download.

Er is een email met link naar het bestand verstuurd naar je email adres.

Ingeschreven voor de Krachtbronnen nieuwsbrief?

Je ontvangt een email waarin je de inschrijving kunt bevestigen.

Ontvang het bestand
Lesbrief astrologie
per email

Ja