U bent niet ingelogd. inloggen

Kracht van samen - online coronaspecial

Juf Ineke neemt de kinderen mee in een interactieve videoles over de kracht van samen. De les duurt ongeveer 60 minuten. Leeftijdsindicatie: ca 9 t/m 12 jaar.

Het is een bijzondere tijd waarin we op elkaar aangewezen zijn, waarin we samen moeten optrekken. Samen in de klas op afstand, in het gezin, maar ook samen als Nederlanders en als wereldburgers. Daarom heeft Krachtbronnen een coronaspecial gemaakt over de Kracht van Samen! Deze interactieve videoles is er voor leerkrachten die op een laagdrempelige manier en op afstand aandacht willen besteden aan burgerschap, sociaal-emotionele ontwikkeling en levensbeschouwing. Print het werkblad eventueel uit voor in het weekpakket. Als dat niet kan, is pen en papier ook voldoende.

Ook voor ouders kan deze les uitkomst bieden, zeker als je je kind wat meer wilt bijbrengen dan alleen taal of rekenen. Juf Ineke staat voor jullie klaar en neemt de rol van leerkracht over! De kinderen worden aan het werkgezet en krijgen online instructies. Door de afwisseling in filmpjes en opdrachten en door de timer blijven kinderen van begin tot eind geboeid. Download de speciale ouderbrief met meer informatie over de lessen.

Over de les

In deze les leren de kinderen alles over de Kracht van samen, wat je samen beter dan alleen kunt, wat samen precies is en met wie je een gevoel van samen hebt. Ze luisteren naar een mooi verhaal over samen in een moeilijke tijd en maken een actieplan om mensen te helpen die dat nodig hebben tijdens de coronacrisis. Er zitten allerlei leuke filmpjes verstopt in deze online les. En als klap op de vuurpijl zijn er aan het eind nog twee leuke challenges!

Leeftijdscategorie: ca 9 t/m 12 jaar.
De les duurt 56 minuten en is makkelijk op te delen in drie of vier blokken. Hieronder zie je hoe de les is opgebouwd.

 • 00:00 - 05:30
  Introductie van Juf Ineke en de les: Wat gaan we doen, wat heb je nodig? Kinderen hebben tijdens de les drie minuten tijd om de benodigde spullen te verzamelen
 • 05:30 - 15:50
  Introductie op het thema Kracht van samen
 • 15:50 - 27:14
  Deel 1 Mensen helpen
 • 27:14 - 39:27
  Deel 2 Luisterverhaal 'De wondersteen'
 • 39:27 - 54:52
  Deel 3 Actieplan
 • 54:52 - 56:00
  Bonus: 2 Challenges

Voor de tweede challenge is dit het adres:

Zusters Franciscanessen
T.a.v. Kaartenactie
Koestraat 37
5688 AG OIRSCHOT