U bent niet ingelogd. inloggen

Coronaspecial: leer alles over de kracht van verandering!

Zijn jouw kinderen of leerlingen wel een beetje klaar met TikTok en tv kijken? Dan is deze les (ca. 56 minuten) voor hen! Ze leren alles over de kracht van verandering! Luister naar een mooi verhaal, leer problemen omdenken en ontdek de voor en nadelen van de veranderingen tijdens de coronacrisis. Er zitten allerlei leuke filmpjes verstopt in deze online les en vergeet het raadsel aan het einde niet!

Dit keer hebben we voor de kinderen een speciale Krachtbronnen-les over de kracht van verandering. Ze hebben alleen een pen of potlood en een schrift nodig. Of gebruik het werkblad dat je onderaan deze pagina kunt downloaden.

Ben je leerkracht en wil je een les burgerschap, sociaal-emotionele ontwikkeling en levensbeschouwing aanbieden? Dan is het leuk om deze les mee te geven aan de kinderen voor thuis. Print eventueel het werkblad voor alle kinderen uit voor in het weekpakket. Tip: bespreek de antwoorden online met elkaar te bespreken via Zoom of Google meets. Of live met (een deel van) de klas!

Wil je als ouders je kinderen tijdens het thuisonderwijs wat meer bijbrengen dan alleen taal of rekenen en liefst zonder teveel gedoe? Juf Ineke staat voor jullie klaar om de kids een uurtje aan het werk te zetten. Download de ouderbrief over deze onderaan de pagina.

 

Over de les

Het coronavirus heeft de afgelopen tijd voor veel veranderingen gezorgd in de wereld, in Nederland, thuis en in onze omgeving. Hoe kijken jouw kinderen aan tegen de veranderingen die zij meemaken? In deze les onderzoeken en ervaren de kinderen wat de kracht van verandering is!

 • Kinderen luisteren naar een prentenboek en zien mooie illustraties met een verhaal dat gaat over verandering.
 • Ze bedenken wat er allemaal is veranderd door corona voor henzelf en gaan omdenken: ze leren anders tegen een probleem aankijken.
 • Ze onderzoeken hoe religieuze gemeenschappen omgaan met samenkomsten in coronatijd.
 • Ze interviewen iemand uit de omgeving over de veranderingen in zijn/haar leven.

 

Leeftijdscategorie: ca 9 t/m 12 jaar.
De les duurt 55 minuten en is makkelijk op te delen in drie of vier blokken. Hieronder zie je hoe de les is opgebouwd.

 • 00:00 - 05:44
  Introductie van Juf Ineke en de les; wat gaan we doen, wat heb je nodig? Je hebt ongeveer drie minuten de tijd om je  spullen te verzamelen.
 • 05:44 - 17:40
  Introductie op het thema Verandering inclusief verhaal met prachtige illustraties
 • 17:40 - 32:59
  Deel 1 Omdenken
 • 32:59 - 41:45
  Deel 2 Gemeenschappen en groepen
 • 41:45 - 51-28
  Deel 3a Veranderingen in je omgeving (voor het interview)
 • 51-28 - 55:00
  Deel 3b Veranderingen in je omgeving (kom terug na het interview!)
 • 55:00 - 55:45
  Bonus: een raadsel...

Veel plezier toegewenst met deze speciale Krachtbronnen-les!