U bent niet ingelogd. inloggen

Boeken- en filmtip: Kracht van samen

Samen is alles leuker. Dat bewijzen ook de boekentip en de filmtip van juf Ineke. Vriendschap is zo belangrijk!

 

De jongen, de mol, de vos en het paard – Charlie Mackesy
Boekentip voor de leerlingen


‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. Dit boek van Charlie Mackesy beschrijft een prachtig verhaal voor jong en oud. Samen met de inspirerende illustraties en zet het je aan het denken over wat nu eigenlijk écht belangrijk is in het leven. Het boek gaat over een bijzondere vriendschap tussen een jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. Een voorbeeld: ‘Wat is het moedigste dat je ooit hebt gezegd?’ vroeg de jongen. ‘Help’, antwoordde het paard.

 

 

Ma vie de Courgette (Mijn naam is Courgette)
Filmtip voor de leerkracht


Courgette is de bijnaam van een 9-jarige jongen, die na de plotselinge dood van zijn moeder wordt opgevangen door politieman Raymond. Raymond brengt hem naar zijn nieuwe huis. Het is een opvanghuis met andere kinderen van zijn leeftijd die niet meer bij hun ouders kunnen wonen.
Het kost Courgette moeite zich op zijn gemak te voelen en de andere kinderen moeten erg aan hem wennen. Maar na de komst van een nieuw meisje, Camille, begint hij zich thuis te voelen.

Dankzij Raymond en zijn nieuwe vrienden in het huis vindt Courgette liefde en een nieuwe familie. De kracht van samen en de kracht van vriendschap komen duidelijk terug in deze film.

 

Wil je meer weten over het thema Kracht van samen? Bekijk dan de demoversie op de site. Of vraag een zichtzending aan om het materiaal wat uitgebreider te kunnen bekijken.

 

Bekijk in dit overzicht mijn eerdere boeken- en filmptips, voor leerkrachten én kinderen!

Ineke Struijk

materiaalmaker primair onderwijs en leerkracht