U bent niet ingelogd. inloggen

Corona-materiaal

Krachtbronnen heeft speciaal materiaal gemaakt om thuis te doen tijdens de coronacrisis! We nemen kinderen mee in interactieve lessen en oefeningen. Op een laagdrempelige manier zorgen we ervoor dat kinderen meer leren dan alleen taal en rekenen.

Wil je als leerkracht op afstand een les burgerschap, sociaal-emotionele ontwikkeling en levensbeschouwing geven? Dan zijn de Krachtbronnen corona-specials heel geschikt! Dit zijn online videolessen van ca 60 minuten die volledig aansluiten bij de actualiteit. Tip: leuk om de antwoorden online met elkaar te bespreken via bijvoorbeeld Zoom, Google Classroom of Microsoft Teams om samen toch de verbinding te maken. Ook voor ouders kunnen deze lessen uitkomst bieden, zeker als je je kind wat meer wilt bijbrengen dan alleen taal of rekenen. Juf Ineke staat voor jullie klaar en neemt de rol van leerkracht over! 

Verder bieden we korte oefeningen en meditaties met duidelijke video-instructies, die de kinderen zelfstandig kunnen doen. Deze oefeningen kunnen helpen als ze bijvoorbeeld hun vriendjes/vriendinnetje missen of als ze zich beter willen concentreren op hun schoolwerk. 

Wekelijks staat er nieuw materiaal klaar.


We wensen iedereen veel succes en kracht in deze tijd!

Hoe leer je je klas (nog) beter kennen?

Heb je een nieuwe klas, of een paar nieuwe leerlingen? Dan is het leuk om extra aandacht te besteden aan de kennismaking met elkaar. We hebben drie werkvormen gevonden die daarbij kunnen helpen.

Lees meer

Inspirerend verhaal over samenwerken: De takkenbos

Samen sta je sterk. Dat is de boodschap die spreekt uit het korte verhaal 'De Takkenbos'. Je vindt het verhaal terug in het thema Kracht van samen. Lees het verhaal voor of laat het luisterverhaal horen, en kies een van onze suggesties om uit te werken met de klas.

Lees meer

Tips: zo vier je Keti Koti met je klas

Elk jaar op 1 juli is het Keti Koti: de Dag der Vrijheden of ook wel ‘Kettingsnijden’ genoemd. Keti Koti is van oorsprong een Surinaamse feestdag, die ook wordt gevierd in Nederland en op de Nederlandse Antillen. Op school kun je ook goed aandacht besteden aan Keti Koti. Benieuwd hoe? Wij verzamelden een paar leuke tips.

Lees meer

Coronaspecial: leer alles over de kracht van verandering!

Zijn jouw kinderen of leerlingen wel een beetje klaar met TikTok en tv kijken? Dan is deze les (ca. 56 minuten) voor hen! Ze leren alles over de kracht van verandering! Luister naar een mooi verhaal, leer problemen omdenken en ontdek de voor en nadelen van de veranderingen tijdens de coronacrisis. Er zitten allerlei leuke filmpjes verstopt in deze online les en vergeet het raadsel aan het einde niet!

Lees meer

Wie mis jij? Stuur in gedachten een hartenwens!

Heb jij ook mensen die je mist omdat we zoveel thuis zijn? Vriendjes, vriendinnetjes of familieleden zoals opa’s of oma’s? Goed nieuws! Je hoeft namelijk niet altijd bij iemand te zijn om verbinding te maken. Stuur een hartenwens!

Lees meer

Sta thuis stil bij 4 en 5 mei

Alles ziet er anders uit in deze tijd van het coronavirus. Zo ook de herdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei. Een interessant thema natuurlijk: Wat is vrijheid in een lockdown? Ook al blijven we met z’n allen thuis, er zijn tal van mogelijkheden om samen te herdenken en vrijheid te vieren.

Lees meer

Adempauze voor kinderen

Soms heb je een pauze nodig. Pauze van je schoolwerk, pauze van je ouders en van je broertjes of zusjes. Even op adem komen en nieuwe energie opdoen. Dat kan perfect met deze 5 minuten adempauze, begeleid door juf Anke! Doe je mee?

Lees meer

Pasen vier je samen! Paasactiviteiten voor het hele gezin

Omdat er nu via school geen paasactiviteiten zijn, is het leuk om hier met het gezin aandacht aan te besteden. Deze lesbrief voor ouders bevat diverse activiteiten om samen met kinderen thuis te doen. De twee aspecten van Pasen komen aan bod: nieuw leven, vruchtbaarheid en groei, alsook het levensbeschouwelijke aspect van stilte, dood en hoop.

Lees meer

Kracht van samen - online coronaspecial

Juf Ineke neemt de kinderen mee in een interactieve videoles over de kracht van samen. De les duurt ongeveer 60 minuten. Leeftijdsindicatie: ca 9 t/m 12 jaar.

Lees meer

Nooit meer iets missen!

Nooit meer iets missen op het gebied van basisvaardigheden?
Ontvang om de week een gratis leertip & de ontwikkelingen in ons vakgebied!

Stuur mij gratis tips

Krachtbronnen nieuwsbrief